Τι-καινούργιο-υπάρχει-στο-iOS-16

Το iOS 16 (θήκες κινητών) κάνει μια σειρά ευπρόσδεκτων τροποποιήσεων σε υπάρχουσες λειτουργίες που βελτιστοποιούν τα πράγματα ενώ κάνουν πιο ισχυρές εφαρμογές όπως οι Χάρτες, τα Μηνύματα και το Mail. Αυτές δεν είναι μεγάλες αλλαγές, αλλά προσθέτουν μια καλύτερη εμπειρία στο iPhone.

Οποιαδήποτε αναθεώρηση iOS, συμπεριλαμβανομένης αυτής της κριτικής για το iOS 16, επικεντρώνεται σε δύο ερωτήσεις — πότε πρέπει να ενημερώσω και τι μπορώ να περιμένω όταν κάνω;

Επιλέξαμε «όταν» και όχι «αν» εκεί για κάποιο λόγο. Οι κάτοχοι iPhone σχεδόν πάντα μεταβαίνουν στην πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού για κινητά της Apple, επειδή σε αντίθεση με τους φίλους μας Android, δεν είμαστε στο έλεος των κατασκευαστών τηλεφώνων και των εταιρειών για το πότε μπορούμε να αναβαθμίσουμε.

Όταν η Apple κάνει διαθέσιμη μια ενημέρωση iOS, είναι διαθέσιμη για όλους. Το ποσοστό υιοθέτησης για το iOS 15, την τελευταία μεγάλη ενημέρωση iOS, πλησίαζε το 90% τον Ιούνιο, για παράδειγμα, την ίδια στιγμή, το Android 11 εκτελούσε σχεδόν το 32% των συσκευών Android, με το νεότερο Android 12 να είναι διαθέσιμο μόνο σε λίγο περισσότερο από το 17,5% αυτών των τηλεφώνων.

Αλλά οι χρήστες iPhone δεν αναβαθμίζουν πάντα αμέσως. Μερικές φορές, είναι λογικό να περιμένετε για ένα ή δύο patch για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σφάλματα που εμποδίζουν την εμφάνιση ή μεγάλες επιτυχίες στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το ερώτημα για το iOS 16 τότε, τώρα που η Apple έκανε διαθέσιμη την πλήρη έκδοση, είναι αν το λογισμικό είναι πραγματικά έτοιμο για ομαλή αναβάθμιση.

 Πώς να λάβετε την ενημέρωση και ποια iPhone την υποστηρίζουν

Μπορείτε να βρείτε την ενημέρωση iOS 16 μεταβαίνοντας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και πατώντας Γενικά. Επιλέξτε Ενημέρωση λογισμικού και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες για τη λήψη και την εγκατάσταση του iOS 16.

Πριν το κάνετε, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του iPhone σας με ένα αρχειοθετημένο αντίγραφο ασφαλείας. Ο οδηγός μας σχετικά με τον τρόπο λήψης του iOS 16 μπορεί να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία .

Για να εγκαταστήσετε το iOS 16, θα χρειαστείτε ένα iPhone 8 ή μεταγενέστερο. Αυτό καλύπτει οποιοδήποτε iPhone που κυκλοφόρησε το 2017 και μετά. Αυτό εξαλείφει μερικές συσκευές που μπορούν να εκτελούν iOS 15, αλλά μένουν έξω στο κρύο με το iOS 16.

Όλα τα μοντέλα iPhone 6s και iPhone 7 δεν μπορούν να αναβαθμιστούν σε iOS 16, ούτε το αρχικό iPhone SE. Ωστόσο, υποστηρίζονται οι εκδόσεις του SE 2020 και 2022. Το iPod touch 7ης γενιάς βρίσκεται επίσης στο εξωτερικό και κοιτάζει προς τα μέσα.

Ακόμα κι αν το τηλέφωνό σας υποστηρίζει iOS 16, τα παλαιότερα τηλέφωνα ενδέχεται να χάσουν ορισμένες λειτουργίες. Όπως και με το iOS 15, θα χρειαστείτε ένα τηλέφωνο με επεξεργαστή A12 Bionic ή μεταγενέστερο για να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες όπως το Ζωντανό Κείμενο και το Visual Look Up, και τα δύο διαθέτουν νέες δυνατότητες στο iOS 16.

Αλλαγές οθόνης κλειδώματος

Μπορείτε εύκολα να δείτε τη μεγαλύτερη αλλαγή στο iOS 16 όταν ξυπνάτε το τηλέφωνο από τον ύπνο. Ή αν έχετε ένα από τα νέα μοντέλα iPhone 14 Pro που διαθέτουν οθόνες πάντα ανοιχτές, ανά πάσα στιγμή. Η οθόνη κλειδώματος του iOS 16 είναι πλέον προσαρμόσιμη πέρα ​​από την ταπετσαρία. Μπορείτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά και το χρώμα της εμφάνισης της ημερομηνίας και της ώρας, ενώ παράλληλα προσθέτετε γραφικά στοιχεία.

Νέα εργαλεία επεξεργασίας για ανταλλαγή μηνυμάτων

Θα βρείτε επίσης μερικές αξιοσημείωτες αλλαγές στα Μηνύματα – δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων της Apple είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ενσωματωμένες εφαρμογές στο iPhone. Το iOS 16 Messages προσθέτει τη δυνατότητα ευπρόσδεκτης επεξεργασίας μηνυμάτων κειμένου — ιδανικά για την αφαίρεση ενοχλητικών ή μπερδεμένων τυπογραφικών σφαλμάτων. Μπορείτε επίσης να αναιρέσετε την αποστολή όλων των κειμένων στο Messages τώρα.

Απλοποιημένη εστίαση και φωτογραφίες

Πολλές από τις αλλαγές στο iOS 16 προσανατολίζονται στον εξορθολογισμό των εργασιών που, αν και δεν είναι περίπλοκες, εξακολουθούν να καταλαμβάνουν μέρος του χρόνου σας. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα αυτού από το iOS 16 Focus.

Η Apple παρουσίασε το Focus πέρυσι ως ένα εργαλείο για τον αποκλεισμό ειδοποιήσεων και εφαρμογών που αποσπούν την προσοχή, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την εργασία σας. Είναι ένα αποτελεσματικό χαρακτηριστικό, αν και φαντάζομαι ότι η διαδικασία ρύθμισης των λειτουργιών εστίασης για εργασία ή χρόνο διακοπής, εάν δεν θέλετε να αποσπάτε την προσοχή σας από ειδοποιήσεις και τα εισερχόμενα μηνύματα από τον εργοδότη σας εμπόδισαν τους ανθρώπους να δοκιμάσουν το Focus.

Αλλαγές στους Χάρτες

Το λογισμικό πλοήγησης της Apple προσθέτει έναν αριθμό αλλαγών στο iOS 16, συμπεριλαμβανομένων πιο λεπτομερών προβολών πόλεων σε περισσότερες πόλεις, καθώς και το κόστος των ναύλων λεωφορείων και μετρό που εμφανίζονται όταν αναζητάτε μια διαδρομή χρησιμοποιώντας δημόσια συγκοινωνία. Με αυτήν την τελευταία δυνατότητα, μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε την κάρτα συγκοινωνίας, εάν την έχετε αποθηκεύσει στην εφαρμογή Πορτοφόλι.

Περισσότερες δυνατότητες συνεργασίας στο Messages και στο Safari

Υπάρχει μια άλλη ομάδα αλλαγών που εισάγεται από το iOS 16 που περιγράφει τις βελτιώσεις σε μια σειρά από διαφορετικές εφαρμογές.  Τα νέα εργαλεία συνεργασίας της Apple. Αρκετές προσθήκες iOS 16 στοχεύουν να μετατρέψουν το iPhone σας σε εργαλείο συνεργασίας, ώστε να μπορείτε να συνεργάζεστε με άλλα άτομα απευθείας από τις ενσωματωμένες εφαρμογές της Apple.

Η Apple εργάζεται όλο και περισσότερο για να διασφαλίσει ότι υπάρχει μια απρόσκοπτη εμπειρία μεταξύ των εκδόσεων για φορητές συσκευές και επιτραπέζιους υπολογιστές των εφαρμογών της.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών: